Forum neoficial al fanilor emisiunii Forum neoficial al fanilor emisiunii "Vrei sa fii milionar?"
NOI SUNTEM CETĂŢENI AI GALAXIEI GUTENBERG
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
NEWS:
Seturi de intrebari de la concurs

 
Post new topic   Reply to topic    Forum neoficial al fanilor emisiunii "Vrei sa fii milionar?" Forum Index -> Vrei să fii milionar?  
View previous topic :: View next topic  
Author Message
sammy81



Joined: 20 Jan 2012
Posts: 188
Location: Susca,Caras-Severin

PostPosted: Sun Mar 04, 2012 11:20 am    Post subject: Seturi de intrebari de la concurs Reply with quote

M-am gandit sa deschid un nou topic si sa listez cateva dintre intrebarile care le-au avut unii concurenti la concurs. Poate pe viitor aceste intrebari vor ajuta pe cineva care doreste sa ajunga pe scaun si vor vedea pe ce domeniu se pune mai mult accent.Rog si pe cei care ati participat pe scaun sa listati intrebarile pe care le-ati avut,eu am deocamdata doar la cativa concurenti dar sper sa reusesc sa pun pe viitor intrebarile celorlalti concurenti care vor ajunge pe scaun de acum inainte.


Sezonul 1

DORIN GEORGESCU (7500 de lei)


100 de lei

1. Care este prenumele cantaretului si actorului Banica jr.?

a) Mircea b) Elvis
c) Stefan d) Iubi

200 de lei

2. Ce este o papura?

a) o pasare b) o prajitura
c) o reptila d) o planta

300 de lei

3. Cum se numeste castelul regal din Sinaia?

a) Bran b) Peles
c) Cotroceni d) Mogosoaia

500 de lei

4. Ce a fost Theophule Gautier?

a) creator de moda b) mafiot italian
c) imparat japonez d) scriitor francez

1000 de lei

5. Cine este ctitorul Manastirii Horezu?

a) Mircea cel Batran b) Basarab I
c) Constantin Brancoveanu d) Petru Cercel

1500 de lei

6. In ce stat american se afla orasul Annapolis?

a) Maryland b) Pennsylvania
c) Virginia d) Washington

3000 de lei

7. Ce nationalitate avea spioana Mata Hari, executata de francezi in Primul Razboi Mondial?

a) franceza b) olandeza
c) elvetiana d) suedeza

5000 de lei

8. Care este ultima litera a alfabetului elen?

a) gamma b) delta
c) omega d) zeta

7500 de lei

9. Ce pictor a realizat panza “Impresie, rasarit de soare”?

a) Edouard Manet b) Claude Monet
c) Marc Chagall d) Auguste Renoir

15000 de lei

10. Despre ce fotbalist a realizat Emir Kusturica un documentar in 2008?

a) Beckenbauer b) Hagi
c) Ronaldo d) Maradona



IOANA GEORGESCU (5000 de lei)


100 de lei

1. Cum se numeste rozatorul cu voce pitigaita pe care Walt Disney l-a facut celebru?

a) Pantera Roz b) Scooby Doo
c) Mickey Mouse d) Goofy

200 de lei

2. In ce judet se afla statiunea Costinesti?

a) Tulcea b) Iasi
c) Covasna d) Constanta

300 de lei

3. La ce foloseste o bundita?

a) la curatat cartofi b) la potcovit cai
c) la imbracat d) la varuit

500 de lei

4. In ce mitologie apare personajul Ghilgames?

a) mesopotamiana b) greaca
c) romana d) hindusa

1000 de lei

5. Ce zodie urmeaza dupa cea a Pestilor?

a) Fecioara b) Berbec
c) Taur d) Varsator

1500 de lei

6. Cate patratele are o tabla de sah?

a) 32 b) 100
c) 64 d) 121

3000 de lei

7. Carei trupe ii apartin hit-urile “Discotheque”, :Sunday Bloody Sunday” si “Beautiful Day”?

a) Dire Straits b) Depeche Mode
c) Hooverphonic d) U2


5000 de lei

8. Ce film a facut celebra replica lui Robert de Niro: “You talkin’ to me”? (cu mine vorbesti) ?

a) “Soferul de taxi” b) “Taurul furios”
c) “Baieti buni” d) “Regele comediei”

7500 de lei

9. Ce suma este scrisa in prezent pe cecul care insoteste premiul Nobel?

a) 1 milion de coroane suedeze b) 10 milioane de coroane suedeze
c) 5 milioane de coroane suedeze d) 20 de milioane de coroane suedeze


VALENTIN VASCU (25000 de lei)


100 de lei

1. Unde poti comanda o musaca?

a) la otelarie b) la benzinarie
c) la croitorie d) la restaurant

200 de lei

2. Unde se afla statiunea Busteni?

a) Valea Oltului b) Valea Dambovitei
c) Valea Prahovei d) Valea Sambetei

300 de lei

3. Cum se numeste peretele exterior fara deschideri, din spatele unei case?

a) biban b) pastrav
c) pastruga d) calcan

500 de lei

4. Ce lider politic s-a casatorit cu Eva Duarte, propulsand-o in istorie?

a) Gheorghiu Dej b) Fidel Castro
c) Juan Peron d) Simon Bolivar

1000 de lei

5. Cum se numeste ranch-ul familie Ewing din serialul “Dallas”?

a) Southpark b) Southfork
c) Paradisul Verde d) Central Park

1500 de lei

6. Care era denumirea daco-romana a orasului Orsova?

a) Apulum b) Napoca
c) Aegysus d) Dierna

3000 de lei

7. Ce romancier francez a scris “Tartarin din Tarascon”?

a) Alphonse Daudet b) Jules Verne
c) Honore de Balzac d) Stendhal

5000 de lei

8. Unde se afla stadionul Heysel, demolat dupa tragedia din tribune de la finala CCE la Fotbal din 1985?

a) Marea Britanie b) Belgia
c) Austria d) Germania

7500 de lei

9. Medicul sud-africa Christian Barnard a intrat in istorie pentru realizarea, in 1967, a primului transplant uman de:

a) rinichi b) ficat
c) inima d) ochi

15000 de lei

10. Cine a compus, in anul 1910, baletul “Pasarea de Foc”?

a) Serghei Rahmaninov b) Nicolai Rimski-Korsakov
c) Serghei Prokofiev d) Igor Stravinski

25000 de lei

11. Locuitorii carei tari au capitala la Ouagadougou?

a) Burundi b) Belize
c) Burkina Faso d) Botswana

50000 de lei

12. Ce artist este autorul sculpturii suprarealiste “Femeie cu frunzis” – “Femme au feuillage”?

a) Juan Miro b) Pablo Picasso
c) Yves Tanguy d) Rene Margritte

Un mic teatru parizian, “Theatre de la Huchette”, are aproape zilnic, de peste 50 de ani, reprezentatii ale pieselor:

a) Avarul si Mizantropul b) Antigona si Parintii teribili
c) Lectia si Cantareata cheala d) Andromaca si Berenice
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
sammy81



Joined: 20 Jan 2012
Posts: 188
Location: Susca,Caras-Severin

PostPosted: Sun Mar 04, 2012 11:25 am    Post subject: Reply with quote

SAMI COPRIVA (1000 de lei)

100 de lei

1. “Mens sana in corpore sano” inseamna: “Minte sanatoasa….”

a) cu sana pe masa b) in copr sanatos
c) nevasta voioasa d) inima zburdalnica

200 de lei

2. La ce se foloseste un cataif?

a) la desert b) la albitul rufelor
c) la ascutitul creioanelor d) la inhamarea cailor

300 de lei

3. Ce mamifer are trompa lunga si se hraneste cu furnici capturate cu limba?

a) iepurele b) liliacul
c) veverita zburatoare d) furnicarul

500 de lei

4. Ce element chimic are abrevierea Na?

a) azot b) neon
c) sodiu d) mercur

1000 de lei

5. Ce stat are capitala la Ulan-Bator?

a) Uzbekistan b) Kazahstan
c) Ungaria d) Mongolia

1500 de lei

6. Ce pseudonim si-a ales Domenikos Theotokopoulos?

a) El Greco b) Goya
c) Phidias d) Karl May

3000 de lei

7. Ce scriitor si-a intitulat volumul de debut “Intalnirea din pamanturi”?

a) Geo Bogza b) Marin Preda
c) Panait Istrati d) Duiliu Zamfirescu



TRAIAN ROTARESCU (15000 de lei)


100 de lei

1. Cum se numeste camila cu o cocoasa?

a) dropie b) dromader
c) bibilica d) lama

200 de lei

2. Ce preparat culinar are in mod normal gust dulce?

a) mamaliga b) saramura de peste
c) serbetul d) saleurile

300 de lei

3. Ce artist a facut cariera cantand la nai?

a) Gheorghe Gheorghiu b) Gheorghe Zamfir
c) Tudor Gheorghe d) Kenny G

500 de lei

4. Ce inseamna termenul latin “viceversa”?

a) invers b) inopinat
c) versat d) viager

1000 de lei

5. Cine a fost primul sef de givern postrevolutionar al Romaniei?

a) Victor Ciorbea b) Adrian Nastase
c) Nicolae Vacaroiu d) Petre Roman

1500 de lei

6. Cine interpreteaza rolul nostimului magar din seria de filme” Shrek”?

a) Eddie Murphy b) Cameron Diaz
c) Mike Myers d) Antonio Banderas

3000 de lei

7. “Madona cu sticletele” este o capodopera renascentista pictat de:

a) Giorgio di Chirico b) Rafael Sanzio
c) Claudio Monteverdi d Jan Vermeer

5000 de lei

8. Care este capitala oficiala a Scotiei?


a) Glasgow b) Cardiff
c) Edinburgh d) Belfast

7500 de lei

9. Ce dramaturg a inventat povestea “Sase personaje in cautarea unui autor”?

a) Arthur Miller b) Luigi Pirandello
c) Dario Fo d) Bertolt Brecht

15000 de lei

10. Care este numele originar al Sfantului apostol Petru?

a) Luca b) Matei
c) Daniel d) Simon

25000 de lei

12. Cine era in mitologia romana zeul portilor, al pragurilor, al inceputurilor si sfarsiturilor?

a) Ianus b) Eneas
c) Inacos d) Jupiter

50000 de lei

13. Ce tip de aeronava Boeing modificata este “Air Force One”?

a) 767 b) 747
c) 757 d) 777

Ce masina conducea James Dean cand a avut accidentul care i-a curmat viata?

a) Ferrari Testa Rossa b) Ford Mustang
c) Corvette Stingray d) Porsche 550



PETRU-BUCUR VOLK (25000 de lei)


200 de lei

2. Cum se numeste gaul de mina inflamabil si explozibil?

a) grizu b) grizzly
c) gris d) grisina

300 de lei

3. Ce nume de judet se abreviaza “TL”?

a) Teleorman b) Tulcea
c) Timis d) Botosani

500 de lei

4. Cine a scris “Fratii Karamazov”, roman de refeinta in literatura universala?

a) Feodor M. Dostoievski b) Ilf si Petrov
c) fratii Marx d) surorile Bronte

1000 de lei

5. Ce este “guzla”?

a) un pm fructifer b) un petitor
c) un navod d) un instrument muzical

1500 de lei

6. Ce savant de origine romana a luat Nobelul pentru medicina in 1974?

a) Herta Muller b) George Emil Palade
c) Petrache Poenaru d) Ellie Wiesel

3000 de lei

7. In ce oras s-a nascut “zeita de la Montreal”, Nadia Comaneci”?

a) Deva b) Hunedoara
c) Bacau d) Onesti

5000 de lei

8. “Lectia de anatomie a doctorului Tulp” ese un celebru tabliu semnat de:

a) Rembrandt b) Diego Velazquez
c) Peter Paul Rubens d) Vincent van Gogh

7500 de lei

9. Cine a regizat “Apocalipsul acum”, film care evoca scene de neuitat ale Razboiului din Vietnam?

a) Martin Scorsese b) Francis Ford Coppola
c) Dennis Hopper d) George Lucas

15000 de lei

10. Ce rezevatie natirala subtropicala, renumita pentru mangrovele sale, se afla in statul american Florida?

a) Pinnacles b) Denali
c) Everglades d) Assateague

25000 de lei

11. Ce opera a compus Serghei Prokofiev intre anii 1922-1927?

a) “Evgheni Oneghin” b) “Cocosul de aur”
c) ‘Ruslan si Ludmila” d) “Ingerul de foc”

Ce avion al fortelor americane este supranumit “Raptor”?

a) F-16 b) F-22
c)F-36 c) F-14

50000 de lei

12. Ce pasare uriasa il proteja din cer pe zeul indian Vishnu?

a) Garuda b) Phoenix
c) Naga d) Kroncha
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
sammy81



Joined: 20 Jan 2012
Posts: 188
Location: Susca,Caras-Severin

PostPosted: Sun Mar 04, 2012 11:27 am    Post subject: Reply with quote

Sezonul 2

HORIA GARBEA (5000 de lei)


100 de lei

1. Cum se numeste un barbat care nu se sfieste sa fie intretinut de femei?

a) gigea b) gentilom
c) gerontofil d) gigolo

200 de lei

2. Pe malul carui fluviu american se desfasoara “Aventurile lui Huckleberry Finn”?

a) Rio Grande b) Tamisa
c) Mississippi d) Colorado

300 de lei

3. Cum se numeau baile publice la romani?

a) felix b) circus
c) campus d) terme

500 de lei

4. Ce este califul?

a) pasare de apa b) conducator musulman
c) placinta d) calorifer

1000 de lei

5. Cate capete avea Cerber, cainele mitologic care pazeste intrarea in Infern?

a) unul b) doua
c) trei d) sapte

1500 de lei

6. In ce castel a fost inchis Contele de Monte Cristo?

a) Montecassino b) If
c) Ile de Re d) Saint-Michel

3000 de lei

7. Ce regina a Romaniei a avut un tata, un frate, un sot si un fiu fortati sa renunte la coroana?

a) Regina Maria b) Regina Elisabeta
c) Regina Margareta d) Regina Elena

5000 de lei

8. Ce tip de fruct au in general plantele din familia Papaveraceae?

a) capsula b) stiulete
c) pastaie d) baca

7500 de lei

9. Ce stat are drept devia “Ordem e Progresso”?

a) Portugalia b) Spania
c) Brazilia d) Argentina


IULIAN GEMANARU (1000 de lei)


100 de lei

1.Cine a salvat-o pe Scufita Rosie?

a) Tarzan b) Pantera Roz
c) SMURD-ul d) vanatorul

200 de lei

2. Ce culoare se obtine daca se amesteca rosu cu galben?

a) negru b) alb
c) portocaliu d) mov

300 de lei

3. Care este denumirea populara a musetelului?

a) bulgarita b) polonita
c) americanita d) romanita

500 de lei

4. Unde a lansat Tudor Vladimirescu proclamatia catre “tot norodul romanesc” din Tara Romaneasca?

a) Islaz b) Pades
c) Timisoara d) Bucuresti

1000 de lei

5. Ce sport i-a asigurat lui Pete Sampras intrarea in istorie?

a) fotbal b) baschet
c) gimnastica d) tenis

1500 de lei

6. Cine a intemeiat orasul Sankt Petersburg in anul 1703?

a) Ivan cel Groaznic b) Boris I
c) Petru cel Mare d) Ecaterina a II-a

3000 de lei

7. “Totul despre mama mea”, rasplatit cu Oscarul pentru cel mai bun film strain in 2000, a fost regiat de:

a) Roman Polanski b) Javier Barden
c) Luis Bunuel d) Pedro Almodovar


NICOLAE VASILIU (3000 de lei)


100 de lei

1. Familiile Stradivarius si Guarneri s-au remarcat in domeniul construirii instrumentelor:

a) de pictura b) de tortura
c) medicale d) muzicale

2. Ce personaj literar creat de Tudor Arghezi are “ochii de faianta” ?

a) Patrocle b) Zdreanta
c) un papagal d) o furnica


3. In ce oras este districtul Hollywood, locul unde se afla si celebra “Walk of fame” ?

a) New York b) Chicago
c) Boston d) Los Angeles

4. Ce regizor este de origine poloneza?

a) Francois Truffaut b) Milos Forman
c) Krysztof Kieslowski c) Federico Fellini

5. Care dintre urmatoarele orase nu se afla in Austria?

a) Salzburg b) Linz
c) Graz d) Zurich

6. Cine a starnit razboiul troian rapind-o pe frumoasa Elena?

a) Paris b) Hector
c) Europa d) Cupidon

7. Cum se numeste o insecta la maturitate, apta pentru reproducere?

a) larva b) imago
c) fluture d) nimfa

8. Unde sunt pastrate bijuteriile Coroanei Britanice?

a) Galeriile Tate b) Muzeul Metropolitan
c) Turnul Londrei c) Big Ben
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
sammy81



Joined: 20 Jan 2012
Posts: 188
Location: Susca,Caras-Severin

PostPosted: Sun Mar 04, 2012 11:30 am    Post subject: Reply with quote

IULIAN NASTASA (7500 de lei) - a doua participare


100 de lei

1. Ce planta este monument al naturii in Romania?

a) papadia b) floarea-de-colt
c) vita de vie d) leusteanul

200 de lei

2. Cu ce se leaga opincile?

a) nojite b) scarite
c) turtite d) gargarite

300 de lei

3. Cum se numeste cresterea iepurilor de casa?

a) sericicultura b) cuniculicultura
c) piscicultura d) horticultura

500 de lei

4. Ce revolutionar italian a condus marsul “camasilor rosii”?

a) Giuseppe Garibaldi b) Benito Mussolini
c) Che Guevara d) Ugo Foscolo

1000 de lei

5. Unde a fost produsa berea pentru intaia oara?

a) Japonia b) Dacia
c) Mesopotamia d) Mexic

1500 de lei

6. Cum se numea bufonul al carui craniu este gasit de Hamlet in cimitirul castelului Elsinore?

a) Montague b) Yorick
c) Hansi d) Gustav

3000 de lei

7. Cine a castigat in 2011 premiul Billboard la categoria Top Dance Song, cu piesa “Stereo Love”?

a) Rihanna b) INNA
c) Bruno Mars d) Edward Maya

5000 de lei

8. Cum se numesc in mitologia romana divinitatile ce ocroteau familia si casa?

a) domos b) auguri
c) penati d) fides

7500 de lei

9. In care dintre urmatoarele capitale europene s-a nascut inventatorul Rudolf Diesel?

a) Paris b) Londra
c) Berlin d) Viena

15000 de lei

10. Care este lungimea minima admisa a sulitei in atletism?

a) 1,90 m b) 2,10 m
c) 2,20 c) 2,30




OANA MATEIU (1000 de lei)


100 de lei

1. Cu ce fruct s-a inecat Alba ca Zapada?

a) mar b) pruna
c) kiwi d) banana

200 de lei

2.Cum se numea un teritoriu semi-autohton aflat sub dominatie turceasca?

a) mizilic b) calabalac
c) pasalac d) declic

300 de lei

3. Ce incaltaminte purtau de obicei domnitele de vita nobila?

a) coturni b) conduri
c) condori d) contoare

500 de lei

4. Ce mamifer inventiv iubeste apa si construieste diguri din lemn?

a) castorul b) dihorul
c) macacul d) cincila

1000 de lei

5. Care este ce mai mare insula din lume?

a) Insula Serpilor b) Noua Guinee
c) Groenlanda d) Madagascar

1500 de lei

6. Ce partid a condus “Doamna de fier” a Marii Britanii, Margaret Thatcher?

a) Noua Generatie b) Laburist
c) Republican d) Conservator

3000 de lei

7. Care este simbolul chimic pentru antimoniu?

a) At b) Sb
c) Mn d) Tn



CIPRIAN RUSESCU (1000 de lei)


200 de lei

2. Cum se numeste stravechiul instrument cu coarde folosit de moti?

a) lira b) trianglu
c) titera d) balalaica

300 de lei

3. Ce emisiune prezinta Raluca Moianu la Kanal D?

a) “Gaseste-mi familia” b) “Stirile”
c) “Cancan TV” d) “Draga mea prietena”

500 de lei

4. Ce este ciuleiul?

a) o bautura b) un vant
c) o planta d) o prajitura

1000 de lei

5. Cum il cheama pe vrajitorul de la curtea regelui Arthur?

a) Mefistofel b) Murdoch
c) Merlin d) Mab

1500 de lei

6. Care dintre urmatoarele statiuni turistice este cea mai apropiata de Lacul Sfanta Ana?

a) Sovata b) Baile Tusnad
c) Izvorul Muresului d) Borsec

3000 de lei

7. Palatul Postelor din Bucuresti, ridicat la sfarsitul sec. XIX, dupa planurile arh. Savulescu adaposteste in prezent:

a) Muzeul National de Istorie a Romaniei b) Cercul Militar
c) casa lui Becali d) Guvernul Romaniei


Last edited by sammy81 on Fri Mar 09, 2012 10:57 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
Ahura Mazda



Joined: 20 Jan 2012
Posts: 68
Location: Pitesti - AG (Antigua & Barbuda)

PostPosted: Sun Mar 04, 2012 5:18 pm    Post subject: Reply with quote

Ruxandra GARBEA (1000 de lei)

1) 100 de lei
Ce lipseste din numele plantei "gura...."?
A: lumii; B: de metrou; C: leului; D: humorului.

2) 200 de lei
Cum se numeste o crescatorie de cai?
A: pescarie; B: turbarie; C: hulubarie; D: herghelie.

3) 300 de lei
Ce luna a anului se mai numeste in termeni populari "gustar"?
A: mai; B: august; C: iulie; D: iunie.

4) 500 de lei
Ce actrita avea in cartea de identitate numele Norma Jean Mortenson?
A: Mae West; B: Greta Garbo; C: Bette Davis; D: Marilyn Monroe.

5) 1000 de lei
Ce explorator a descoperit Noua Zeelanda, in 1642?
A: Francis Drake; B: James Cook; C: Abel Tasman; D: Fernando Magellan.

6) 1500 de lei
In ce sport a facut istorie sportivul ucrainean Serghei Bubka, stabilind 35 de recorduri mondiale?
A: saritura in lungime; B: saritura cu prajina; C: aruncarea discului; D: aruncarea cu ciocanul.

7) 3000 de lei
Cine a compus marsul Radetzky, nelipsit in renumitul Concert de Anul Nou al Filarmonicii din Viena?
A: Johann Strauss tatal; B: Richard Strauss; C: Herbert von Karajan; D: Johann Strauss fiul.

8 ) 5000 de lei
Cine a primit premiul Nobel pentru Pace in 2010?
A: Elie Wiesel; B: Barack Obama; C: Al Gore; D: Liu Xiabo.

Raspunsuri corecte:
1)A; 2)D; 3)B; 4)D; 5)C; 6)B; 7)A; 8 )D


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ovidiu COGALNICEANU (1000 de lei)

1) 100 de lei
Ce inseamna SMS?
A: salam cu multa soia; B: Suca mananca stevie; C: Slava Mariei Sale; D: Short Message Service.

2) 200 de lei
Ce rol a interpretat Mel Gibson in seria de filme "Arma mortala"?
A: politist; B: filosof; C: balerin; D: vacar.

3) 300 de lei
Care este limba oficiala in Australia?
A: mandarina; B: portugheza; C: engleza; D: franceza.

4) 500 de lei
Cum se numeste vasul sub forma de cupa in care se boteaza copiii in ritualul ortodox?
A: sarindar; B: cristelnita; C: sfesnic; D: strana.

5) 1000 de lei
Cine ii conduce la victorie pe atenieni in Batalia de la Maraton?
A: Miltiade; B: Spartacus; C: Decebal; D: Traian.

6) 1500 de lei
Cum se numeste romanul lui Marin Sorescu, grav ciuntit de cenzura comunista?
A: "Dinte pentru dinte"; B: "Trei dinti din fata"; C: "Apus de soare"; D: "Mistretul cu colti de argint".

7) 3000 de lei
Cu ce se hraneste in mode normal un animal ofiofag?
A: oua; B: alge; C: serpi; D: muguri.

8 ) 5000 de lei
In ce tara a aparut Monopoly, joc in care te poti imbogati sau poti da faliment?
A: Germania; B: S.U.A.; C: China; D: Israel.

9) 7500 de lei
Care dintre urmatoarele tari se afla in Arhipelagul Antilelor Mici?
A: Grenada; B: Mauritius; C: Seychelles; D: Zanzibar.

10) 15000 de lei
Cine a fost "Oedipe" in prima reprezentatie romaneasca a operei, la prima editie a Festivalului George Enescu din 1958?
A: Stefan Ignat; B: Ion Buzea; C: Nicolae Herlea; D: David Ohanesian.

Raspunsuri corecte:
1)D; 2)A; 3)C; 4)B; 5)A; 6)B; 7)C; 8 )B; 9)A; 10)D

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Octav CALDARARU (1000 de lei)

1) 100 de lei
Ce stadion a avut un gazon buclucas in meciul Romania-Franta din Septembrie 2011?
A: "Groapa cu furnici"; B: "Supravietuitorii"; C: "Cursa cu obstacole"; D: "Arena Nationala"

2) 200 de lei
Cati instrumentisti are un cvartet?
A: 5; B: 365; C: 4; D: 8.

3) 300 de lei
Cum a fost numita prima oaie clonata?
A: Geta; B: Mimi; C: Lola; D: Dolly.

4) 500 de lei
Ce oras era numit de romani Apulum?
A: Cluj Napoca; B: Turda; C: Alba Iulia; D: Mangalia.

5) 1000 de lei
Ce carte l-a facut celebru pe Rudyard Kipling?
A: "Cartea junglei"; B: "Shogun"; C: "Tai-Pan"; D: "Cartea nuntii".

6) 1500 de lei
Care este a doua limba oficiala in Malta, pe langa malteza?
A: italiana; B: engleza; C: franceza; D: spaniola.

7) 3000 de lei
In ce domeniu se foloseste girueta?
A: medicina; B: gastronomie; C: sport; D: meteorologie.

8 ) 5000 de lei
Pe ce drum national trebuie sa mergi daca vrei sa ajungi de la Bucuresti la Bacau pe drumul cel mai scurt?
A: E60; B: E70; C: E85; D: E81.

Raspunsuri corecte:
1)D; 2)C; 3)D; 4)C; 5)A; 6)B; 7)D; 8 )C

_________________
"A trai inseamna a lupta"-Seneca
Back to top
View user's profile Send private message
sammy81



Joined: 20 Jan 2012
Posts: 188
Location: Susca,Caras-Severin

PostPosted: Thu Mar 08, 2012 11:03 pm    Post subject: Reply with quote

ANDREI DODU (1000 de lei) - a doua participare


100 de lei

1. Ce fac majoritatea albinelor dup ace inteapa?

a) plang b) mor
c) se bucura d) isi cer scuze

200 de lei

2. Unde se considera in mod traditiona ca a fost nascut Iisus Hristos?

a) intr-o iesle b) intr-o pestera
c) in Marea Moarta d) printre piramide

300 de lei

3. Cine este celebrul actor de comedie francez care a jucat in seria de filme “Jandarmul”?

a) Alain Delon b) Jean Gabin
b) Louis de Funes d) Fernandel

500 de lei

4. Ce republica a fost ocupata partial de Turcia, in 1974?

a) Macedonia b) Malta
c) Bulgaria d) Cipru

1000 de lei

5. Care este limba oficiala in Costa Rica?

a) portugheza b) franceza
c) spaniola d) engleza

1500 de lei

6. Ce tenismen a castigat 7 trofee individuale la Wimbledon, intre 1993 si 2000?

a) Roger Federer b) Andre Agassi
c) Boris Becker d) Pete Sampras


DANIELA EBRASU (1000 de lei)


100 de lei

1. Cum il cheama pe tatal lui Pinocchio?

a) Cocosila b) Pristanda
c) Totti d) Geppetto

200 de lei

2. Cum se numeste prajitura cu forma alungita, umpluta cu crema si acoperita cu glazura?

a) gogoasa b) ecler
c) papanas d) Indiana

300 de lei

3. Ce accesoriu este specific unui luptator de karate?

a) gheata cu crampoane b) pucul
c) tacul d) centura neagra

500 de lei

4. Ce familie se afla la conducerea principatului Monaco?

a) Prizzi b) Grimaldi
c) Hohenzollern d) Benetton

1000 de lei

5. In ce judet se afla orasul Negresti-Oas?

a) Maramures b) Salaj
c) Satu Mare d) Bihor

1500 de lei

6. Ce scriitor, laureate al Premiului “Herder: este autorul romanului “Descult”?

a) Nichita Stanescu b) Zaharia Stancu
c) Marin Sorescu d) Constantin Noica

3000 de lei

7. Cum este numit un bun care, potrivit legii sau vointei unei persoane, nu poate fi instrainat?

a) inalienabil b) imuabil
c) inviolabil d) impardonabil



ALINA TURCULET (0 lei) - a doua participare


100 de lei

1. Ce mamifer are coarne?

a) tigrul alsacian b) sobolanul African
c) ornitorincul d) elanul

200 de lei

2. Din ce vase mananca ostasii aflati in campanie?

a) amfore b) damigene
c) gamele d) de cristal

300 de lei

3. Unde isi infasoara tarancile din Moldova o fota?

a) in jurul capului b) in jurul trupului
c) la gat d) pe brate

500 de lei

4. Cine a compus “Nunta lui Figaro”?

a) Enescu b) Rossini
c) Mozart d) Liszt


LIDIA POPESCU (1000 de lei)


100 de lei

1. Cu ce se poate imbunatati gustul unui preparat culinar?

a) piulite b) cuisoare
c) suruburi d) saibe

200 de lei

2. Cum se traduce latinescul “maximus”?

a) malaxor b) maxilar
c) cel mai mare d) mixture

300 de lei

3. Cu ce element de vestimentatie romanesc se aseamana jiletca?

a) pieptar b) opinca
c) suba d) ie

500 de lei

4. La cate aparate concureaza gimnastele in competitia individual compus de la Olimpiada?

a) trei b) patru
c) cinci d) sase

1000 de lei

5. Ce os se gaseste cel mai aproape de genunchi?

a) humerus b) cubitus
c) radius d) rotula

1500 de lei

6. Cum se numea dregatorul de curte care se ingrijea de masa domnului?

a) stolnic b) bajenar
c) chelar d)paj

3000 de lei

7. Care este zeita curcubeului din mitologia greaca?

a) Hera b) Afrodita
c) Iris d) Io

5000 de lei

8. Ce popor se spune ca a inventat sapunul in secolul al VI-lea i.Hr?

a) chinezii b) egiptenii
c) englezii d) fenicienii
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
sammy81



Joined: 20 Jan 2012
Posts: 188
Location: Susca,Caras-Severin

PostPosted: Fri Mar 09, 2012 10:56 pm    Post subject: Reply with quote

STEFAN BRADEA (1000 de lei


100 de lei

1. Cine avea cel mai important rol intr-o ginta matriarhala?

a) copilul b) bunicul
c) matusa d) femeia

200 de lei

2. Pe ce munte din Apuseni se desfasoara anual “Targul de fete”?

a) Creasta Cocosului b) Muntele Gaina
c) Pana Corbului d) Coada Purcelului

300 de lei

3. Muscheta este un soi de:

a) muscatura b) friptura
c) bruschete d) arma de foc

500 de lei

4. Cine a fost supranumit “Craiul muntilor”?

a) Avram Iancu b) Tudor Vladimirescu
c) Badea Cartan d) Andrei Muresanu

1000 de lei

5. Cum se numeste locasul special in care e tine busola pe o nava?

a) habitat b) hublou
c) habitaclu d) portmoneu

1500 de lei

6. Cine l-a creat pe Mickey Mouse?

a) Ion Popescu-Gopo b) Hanna si Barbera
c) Iwao Takamoto d) Walt Disney

3000 de lei

7. Cine a descoperit o importanta lege in timp ce facea baie si a rostit “Eureka” (am gasit)?

a) Rene Descartes b) Blaise Pascal
c) Arhimede d) Iulius Cezar
5000 de lei

8. Ce actor interpreteaza rolul principal in filmul “Patimile lui Hristos” , regizat de Mel Gibson?

a) Robert Powell b) Jim Caviezel
c) Mel Gibson d) Max von Sydow

7500 de lei

9. Cum se numeau in sec. XIX sectoarele BUcurestiului, initial 5 la numar, ramase apoi doar 4?

a) mahalale b) vapsele
c) cartiere d) cadrane




CIPRIAN SANDU (1000 de lei)


100 de lei

1. Ce dans face parte din folclorul rus?

a) menuetul b) perinita
c) cazaciocul d) valsul

200 de lei

2. Care este cea mai mare feline din lume?

a) leopardul b) tigrul Siberian
c) rasul d) RON-ul

300 de lei

3. Ce termen denumeste in tennis lovitura prin care se obtine un punct direct din serviciu?

a) penalti b) brec
c) eseu d) ace

500 de lei

4. Ce nationalitate a avut Hans Christian Andersen, autorul unor basme cu adevarat nemuritoare?

a) rusa b) daneza
c) olandeza d) germana

1000 de lei

5. Ce nume poarta un accord privind relatiile dintre papalitate si un stat laic?

a) euharistie b) Alfa si Omega
c) concordat d) Pax romana

1500 de lei

6. In timpul carui razboi se desfasoara actiunea din “Hair”, un musical de mare success?

a) Razboiul din Golf b) Primul Razboi Mondial
c) Razboiul Rozelor d) Razboiul din Vietnam

3000 de lei

7. Care este cea mai mare peninsula a Europei?

a) Italica b) Iberica
c) Scandinava d) Peloponeza



CATALIN GURAN (1000 de lei)


100 de lei

1.Dalai Lama este conducatorul spiritual al:

a) incasilor b) egiptenilor
c) tibetanilor d) papuasilor

200 de lei

2. Cum se numeste ramura chimiei care studiaza compusii alcatuiti in principal din carbon si hidrogen?

a) organica b) anorganica
c) amoroasa d) incendiara

300 de lei

3. Ce circuit de Formula 1 se desfasoara in intregime pe strazile unui oras?

a) Indianapolis b) Monaco
c) Barcelona d) Monza

500 de lei

4. Cum se numea filosoful care, potrivit legendei, locuia intr-un butoi?

a) Diogene b) Dionis
c) Oedip d) Diocletian

1000 de lei

5. In ce an a fost abolita pedeapsa cu moartea in Romania?

a) 1985 b) 1990
c) 1995 d) 2000

1500 de lei

6. In ce masiv muntos din Carpati se gasesc Pietrele Doamnei, declarate monument al naturii?

a) Rarau b) Padurea Craiului
c) Piatra Craiului d) Ceahlau

3000 de lei

7. Cum se numeste partea finala a unei compozitii musicale?

a) coma b) coda
c) a cappella d) cocarda
5000 de lei

8. Ce dramaturg este autorul piesei “Gaitele”?

a) Ion Luca Caragiale b) Tudor Musatescu
c) Alexandru Kiritescu d) Vasile Alecsadri



MADALINA URDACHIANU (0 lei)


100 de lei

1. Cum se numeste un pusti scund si plinut?

a) bombanit b) bondar
c) bondoc d) bandit

200 de lei

2. Cand a avut loc batalia de la Calugareni?

a)1595 b) 1917
c) 1918 d) 1945

300 de lei

3. Ce planta face parte din familia cucurbitaceelor?

a) morcov b) castravete
c) ardei d) varza

400 de lei

4. Care este numele german al orasului polonez Gdansk?

a) Dresda b) Auschwitz
c) Danzig d) Sturm und Drang

500 de lei

5. Cum este numit un argument bazat pe consideratii generale, independent de experienta?

a) a posteriori b) sintetic
c) a propos d) a priori
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
sammy81



Joined: 20 Jan 2012
Posts: 188
Location: Susca,Caras-Severin

PostPosted: Wed Mar 21, 2012 1:20 pm    Post subject: Reply with quote

LUCIAN ALEXE (1000 de lei) - Sezonul 1

100 de lei

1. Cum se completeaza expresia populara “a da cu bata-n …”?

a) poarta b) soacra
c) balta d) nevasta

200 de lei

2. Ce pasare necajea somnul lui Nica a Petrii, personajul “Amintirilor din copilarie”?

a) cucuveaua b) papagalul Coco
c) rata leseasca d) pupaza

300 de lei

3. Cum se numeste un automobile decapotabil cu doua locuri?

a) SUV b) cabrio
c) sareta d) camila

500 de lei

4. Cum se numeau uriasii din mitologia greaca ce aveau un singur ochi, in frunte?

a) nimfe b) centauri
c) ciclopi d) inorogi

1000 de lei

5. Care este denumirea latineasca a dafinului?

a) Cocos nucifera b) Gallus gallus
c) Prunus avium d) Laurus nobilis

1500 de lei

6. Cine a regizat filmul “Padurea spanzuratilor”, ecranizare dupa romanul lui Liviu Rebreanu?

a) Liviu Ciulei b) Gheorghe Vitanidis
c) Lucian Pintilie d) Alexandru Tatos

3000 de lei

7. Cine a infiintat Facultatea de Medicina din Bucuresti, in anul 1869?

a) Alexandru Davila b) Carol Davila
c) Victor Babes d) Alexandru Obregia

5000 de lei

8. Cum o cheama pe iubita platonica pentru care a scris Dante?

a) Rebecca b) Laura
c) Euridice d) Beatrice

7500 de lei

9. Unde a castigat Lia Manoliu medalia olimpica de aur la aruncarea discului?

a) Tokyo b) Mexico
c) Munchen d) Roma


MIHAI OLARU (1000 de lei)


100 de lei

1. Ce primeau invingatorii intrecerilor olimpice in antichitate?

a) coroana de urzici b) coroana de lauri
c) coroana de nu-ma-uita d) coroana dentara

200 de lei

2. Cate muchii are un cub?

a) 4 b) 6
c) 8 d) 12

300 de lei

3. Ce instrument musical foloseau in vechime pastorii romani pentru remnalizare in razboi?

a) tuba b) viola
c) buciumul d) buhaiul

500 de lei

4. Ce oras nu se afla in S.U.A.?

a) Nashville b) Toronto
c) Los Angeles d) Salt Lake City

1000 de lei

5. In ce film rosteste Tom Hanks celebra replica “Houston, we have a problem”?

a) Apollo 13 b) “Star Trek”
c) “Fight club” d) “Razboiul stelelor”

1500 de lei

6. Cine a scris basmul “Fat frumos din lacrima”?

a) Ion Creanga b) Petre Ispirescu
c) Mihai Eminescu d) Hans Christian Anderesen

3000 de lei

7. Cand au fost gasite ramasitele Titanicului?

a) 1912 b) 1985
c) 1990 d) 1995

5000 de lei

8. Cum se numea calul lui Alexandru cel Mare, tovaras de lupta inmormantat cu onoruri militare?

a) Marengo b) Pegas
c) Incitatus d) Bucephalus



OVIDIU JIANU (1000 de lei)


Intrebari

100 de lei

1. Cu ce se repara un dinte cariat?

a) cu mortar b) cu o palinca
c) cu o plomba d) cu un zambet

200 de lei

2. Care este singurul lac vulcanic de pe teritoriul Romaniei?

a) Lacul Rosu b) Lacul Scropoasa
c) Lacul Iezer b) Lacul Sfanta Ana

300 de lei

3. Cum este in primul rand un holtei?

a) casatorit b) bigam
c) burlac d) poligam

500 de lei

4. Din ce promontoriu sunt lansate navetele spatiale americane?

a) promontoriul groazei b) Cape Canaveral
c) Alaska b) California

1000 de lei

5. Wolfgang Amadeus Mozart era de nationalitate:

a) germana b) elvetiana
c) austriaca d) daneza

1500 de lei

6. In ce serie de filme SF a jucat Sigourney Weaver?

a) “Terminator” b) “Star Trek”
c) “Razboiul stelelor” d)”Alien”

3000 de lei

7. Ce atlet a detinut recordul mondial la saritura in lungime intre anii 1935 si 1960?

a) Ralph Boston b) Jesse Owens
c) Bob Beamon d) Mike Powell


OANA IGRETIU (50000 de lei)

Intrebari

100 de lei

1. Ce ingredient este indispensabil la prepararea piftiei?

a) praful de copt b) pepenele
c) carnea d) zeama de varza

200 de lei

2. Ce manastire este pomenita in legenda Mesterului Manole?

a) Putna b) Voronet
c) Agapia d) Curtea de Arges

300 de lei

3. Unde a construit arhitectul Apolodor din Damasc un celebru pod peste Dunare?

a) Drobeta b) Braila
c) Sulina d) Chilia

500 de lei

4. Ce moderator TV canta si intr-un band?

a) Moise Guran b) Mihai Gadea
c) Christian Sabbagh d) Robert Turcescu

1000 de lei

5. Din ce familie facea parte Julieta lui Shakespeare?

a) Lear b) Capulet
c) Montague d) Mercutio

1500 de lei

6. Cine era in mitologia greaca sotia cea geloasa a lui Zeus?

a) Hera b) Atena
c) Afrodita d) Artemis

3000 de lei

7. Ce arhanghel invinge balaurul in reprezentarile iconografice crestine?

a) Mihail b) Rafael
c) Zadakiel d) Uriel
5000 de lei

8. Ce scriitor roman a avut numele Grigore Pisculescu?

a) Ion Barbu b) Marin Preda
c) Tudor Arghezi d) Gala Galaction
5000 de lei

7500 de lei

9. Cine a lansat celebrul cuplu comic Tanta si Costel, interpreatat de 2 mari actori, Coca Andronescu si Octavian Cotescu?

a) Toma Caragiu b) Amza Pellea
c) Constantin Tanase d) Ion Baiesu

15000 de lei

10. Ce suma au platit Statele Unite pentru cumpararea teritoriului Alaska de la Rusia?

a) 1 milion USD b) 7,2 milioane USD
c) 25,2 milioane USD d) 115,2 milioane USD

15000 de lei

11. Ce culoare are minereul denumit lapislazuli?

a) verde b) alb
c) rosu d) albastru

25000 de lei

12. Ce film a castigat statueta Palme d’Or in anul 2011?

a) “Pomul vietii” b) “Melancolia”
c) “Morgen” d) “Panglica alba”

50000 de lei

12. Ce pictor s-a nascut inaintea lui Tintoretto?

a) El Greco b) Tiziano
c) Rembrandt d) Rubens

100000 de lei

13. Ce raza are cercul de la mijlocul terenului de fotbal?

a) 7,75 m b) 8,50 m
c) 9,15 m d) 9,50 m



LAURENTIU DRAGULIN (1000 de lei)

Intrebari

100 de lei

1. Cum i se mai spune unui cal slab si batran?

a) gigolo b) gloaba
c) grangure d) grapa

200 de lei

2. Deoarece perturba aparatura electronica de bord, in timpul decolarii unui avion e interzisa folosirea:

a) alcoolului b) andrelelor
c) periutei de dinti d) telefoanelor mobile

300 de lei

3. Palatul de la Ruginoasa este cunoscut ca fiind Palatul Domnesc al lui:

a) Alexandru Ioan Cuza b) Mihai Viteazu
c) Gingis Han d) Attila

500 de lei

4. In ce oras poti vedea pe un varf de munte o renumita statuie a lui Iisus Mantuitorul cu bratele deschise?

a) Busteni b) Berlin
c) Ciudad de Mexico d) Rio de Janeiro

1000 de lei

5. Ceorganizatie terorista isi asuma majoritatea atentatelor care au loc in Israel?

a) Cosa Nostra b) Hamas
c) Yakuza d) ETA

1500 de lei

6. Ce structura desparte cele doua fose nazale?

a) diafragma b) meniscul
c) irisul d) septul

3000 de lei

7. In ce an au devenit Romania si Bulgaria state member ale Uniunii Europene?

a) 2000 b) 2004
c) 2007 d) 2009

5000 de lei

8. Cine joaca alaturi de Peter Fonda in “Easy Rider” si e nominalizat pentru prima oara la Oscar?

a) Henry Fonda b) John Wayne
c) Alain Delon d) Jack Nicholson

7500 de lei

9. Unde s-a nascut George Brassai, fotograful francez de origine maghiara?

a) Paris b) Budapesta
c) Brasov d) Oradea




MARIAN MILITARU (3000 de lei)

Intrebari

100 de lei

1. Care este titlul corect al unei celebre piese a grupului Abba?

a) “Magistrala albastra” b) “Money, money, money”
c) “Oh, viata mea!” d) “Ia tiganco, ia parai!”

200 de lei

2. Ce bautura reprezinta si numele unei regiuni din Franta?

a) rachiu b) bere
c) vodca d) sampanie

300 de lei

3. Care dintre urmatoarele inventii ii apartine lui Edison?

a) telefonul mobil b) televiziunea
c) fonograful d) insulina

500 de lei

4. Ce simboliza zeul Somnus in mitologia romana?

a) vanatoarea b) razboiul
c) iubirea d) somnul

1000 de lei

5. Ce echipa de fotbal joaca “acasa” pe Stadionul San Siro?

a) Real Madrid b) AC Milan
c) AS Roma d) Juventus Colentina

1500 de lei

6. Sub directia carui scriitor a aparut revista “Bilete de papagal”?

a) Mihai Eminescu b) Eugen Lovinescu
c) Nichita Stanescu d) Tudor Arghezi

3000 de lei

7. Cum se numeste balconul pentru cor dintr-o biserica?

a) cafas b) caia
c) caduceu d) canea
5000 de lei

8. Unde este sediul central al Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) ?

a) Bagdad b) Caracas
c) Viena d) Londra
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
sammy81



Joined: 20 Jan 2012
Posts: 188
Location: Susca,Caras-Severin

PostPosted: Fri Mar 23, 2012 10:39 pm    Post subject: Reply with quote

DUMITRU STATIE (5000 de lei)


Intrebari

100 de lei

1. Ce purtau comunistii chinezi in buzunarul de la piept, in perioada Revolutiei culturale?

a) o broscuta Ninja b) un dolar
c) carticica lui Mao d) poza lui Bruce Lee

200 de lei

2. Oul carei pasari este mai mic decat o boaba de mazare?

a) pasarea colibri b) pasarea kiwi
c) rata leseasca d) strut

300 de lei

3. Ce forma are cladirea unde se afla sediul Statului Major al armatei americane?

a) triunghiulara b) pentagonala
c) cilindrica d) hexagonala

500 de lei

4. Cine era irezistibila partenera de dans a lui Fred Astaire?

a) Ginger Rogers b) Natalie Portman
c) Oprah d) Kelly Rowland

1000 de lei

5. In ce tara exista provincia Calabria?

a) Iordania b) Irlanda
c) Italia d) Franta

1500 de lei

6. Ce poti face in mod obisnuit cu un amnar?

a) amesteci mamaliga b) il bei
c) stingi televizorul d) aprinzi focul

3000 de lei

7. Cine a compus opera “Cosi fan tutte”?

a) Antonio Vivaldi b) Giuseppe Verdi
c) W.A.Mozart d) Georges Bizet
5000 de lei

8. Cine a fost celebra amanta a lui Ludovic al XV-lea?

a) Madame de Sevigne b) Madame Recamier
c) Madame de Stael d) Madame de Pompadour

7500 de lei

9. Unde s-a nascut scriitorul Gabriel Garcia Marquez, laureate al Premiului Nobel in 1982?

a) Brazilia b) Columbia
c) Argentina d) Chile


LEVENTE MIHALY (3000 de lei)

Intrebari


100 de lei

1. Ce varianta denumeste o planta?

a) lampa ortacului b) valiza chinezului
c) diplomatul olteanului d) traista ciobanului

200 de lei

2. Ce mancare se prepara din malai?

a) pilaful b) mamaliga
c) ciulamaua d) dulceata

300 de lei

3. Ce caracteristica are un unghi obtuz?

a) are 90 de grade b) are sub 90 de grade
c) are peste 90 de grade d) pricepe greu

500 de lei

4. In ce muzeu e afla "Mona Lisa" pictata de Leonardo da Vinci?

a) Ermitage b) Prado
c) Ufizzi d) Luvru

1000 de lei

5. In ce podis este situate orasul Luxembourg?

a) Smaland b) Ardeni
c) Oltina d) Preriilor

1500 de lei

6. Cum se numeste un pian fara coada?

a) tambal b) clavieta
c) pianina d) orga

3000 de lei

7. Cine este autorul piesei “Titanic vals”?

a) Tudor Musatescu b) Vasile Alcsandri
c) Marin Sorescu d) Alexandru Davila


5000 de lei

8.Unde isi desfasoara activitatea Secretariatul General al Interpolului?

a) Budapesta b) Paris
c) Roma d) Lyon


CRISTIAN POP (15000 de lei)

Intrebari

100 de lei

1. Cine a marcat un celebru autogol in partida cu Real Madrid, pierduta de Steaua cu 0-1?

a) David Beckham b) Zinedine Zidane
c) Banel Nicolita d) Luis Figo

200 de lei

2. Cum se numesc fructele pinului?

a) nuci b) ghinde
c) pastai d) conuri

300 de lei

3. Cu ce se inchide intrarea intr-o pivnita?

a) cheratina b) chepeng
c) chimir d) chermeza

500 de lei

4. Desi e considerat nemuritor, poetul Mihai Eminescu este inmormantat in cimitirul….

a) Sf. Vineri b) Ghencea
c) Montmartre d) Bellu

1000 de lei

5. Cum se numeste calaretul care ataca taurii cu o lance, in timpul coridei?

a) sangria b) jamon
c) picador d) cascador

1500 de lei

6. Cine este primul artist din lume care a deposit un milliard de vizionari pe youtube?

a) INNA b) Michael Jackson
c) Al Bano d) Lady Gaga

3000 de lei

7. Cine este autorul romanului “Marele Gatsby”?

a) Marin Preda b) Francis Scott-Fitzgerald
c) J.D. Salinger d) Mihail Sadoveanu

5000 de lei

8. Ce era Vlad Tepes pentru Mircea cel Batran?

a) frate b) fiu
c) nepot d) unchi

7500 de lei

9. Cine a pictat tabloul “Jucatorii de carti”?

a) Eduard Manet b) Edgard Degas
c) Auguste Renoir d) Paul Cezanne

15000 de lei

10. Ziua Mamei, instituita prin lege de Parlamentul Romaniei se sarbatoreste in prima duminica a lunii:

a) februarie b) iulie
c) mai d) decembrie

25000 de lei

11. Cine a scris cunoscuta uvertura intitulata “Visul unei nopti de vara”?

a) Antonin Dvorak b) Felix Mendelssohn
c) Antonio Vivaldi d) Franz Liszt


Cine a ecranizat in 1963 romanul lui Giuseppe Tomasi di Lampedusa, “Ghepardul”?

a) Federico Fellini b) Luchino Visconti
c) Vittorie de Sica d ) Sergio Leone

50000 de lei

12. Cum se numeste, in regiunea arida a Africii de Nord, o vcale prin care curge apa ploilor torentiale?

a) riass c) ued
c) maquis d) neck

100000 de lei

13. In ce an a inceput constructia catedralei Notre Dame din Paris?

a) 1158 b) 1163
c) 1175 d) 1188

250000 de lei

14. Pentru ce carte, publicata in anul 1980, a primit Octavian Paler Premiul Uniunii Scriitorilor?

a) “Apararea lui Galilei” b) “Caminante”
c) “Un muzeu in labirint” d) “Calomnii mitologice”



ROLAND TIMSA (3000 de lei)

Intrebari

100 de lei

1. Cate “regine” traiesc intr-un stup de albine?

a) niciuna, e democratie b) una
c) trei, e triumvirat d) sapte, e harem

200 de lei

2. Ce faceai taranii dependenti cand erau obligati sa munceasca gratuity pe pamantul stapanului mosiei?

a) plangere la CEDO b) greva foamei
c) chef de chef d) claca

300 de lei

3. Cum se numeste distanta dintre punctul de centru si circumferinta unui cerc?

a) raza b) diameru
c) dreapta d) circumcizie

500 de lei

4. Din ce e obtine o specialitate de carne numita garf?

a) iepure b) porc
c) pastrav d) porumbel

1000 de lei

5. Iuliu Maniu a fost presedintele Partidului:

a) Poporului b) Comunist
c) National-Taranesc d) Conservator

1500 de lei

6. Cum se numeste actorul principal din mult premiatul film “Un tramvai numit dorinta”?

a) Richard Burton b) Paul Newman
c) James Dean d) Marlon Brando

3000 de lei

7. Ce valoare are bancnota Americana pe care apare Benjamin Franklin?

a) 1 $ b) 5 $
c) 50 $ d) 100 $

5000 de lei

8. Cine a pictat tabloul “Iarna la Barbizon”?

a) Ioan Andreescu b) Nicolae Grigorescu
c) Stefan Luchian d) Dumitru Ghiata


BOGDAN OROS (1000 de lei)



Intrebari

100 de lei

1. Ce animal din armata lui Hannibal a supravietuit traversarii Alpilor?

a) un urs panda b) un elefant
c) o veverita d) o carcatita

200 de lei

2. Ce sinonim are cuvantul “buric”?

a) buritto b) bibilica
c) otorinolaringian d) ombilic

300 de lei

3. Cine a scris spumoasa comedie “Negutatorul din Venetia”?

a) Adrian Mutu b) Casanova
c) William Shakespeare d) Marco Polo

500 de lei

4. In ce sport se obtine “Centura de Aur”?

a) fotbal b) tenis
c) patinaj artistic d) box

1000 de lei

5. Sub ce nume sunt renumite romanele si nuvelele lui Balzac, “Comedia…”?

a) pariziana b) norilor
c) erorilor d) umana

1500 de lei

6. In ce oras din Muntenia se afla Padurea Trivale?

a) Ploiesti b) Campulung Muscel
c) Pitesti d) Targoviste

3000 de lei

7. Unde se afla resedinta de vara a familiei regale britanice?

a) Windsor b) Wimbledon
c) Westminster d) Greenwich

5000 de lei

8. Cum se numeste zeul schiop, sotul inselat al Afroditei?

a) Hermes b) Hades
c) Eros d) Hephaistos

7500 de lei

9. Ce musician roman a fost profesro la Conservatorul din Geneva in 1949?

a) George Enescu b) Ciprian Porumbescu
c) Dinu Lipatti d) Tiberiu Olah


CRISTIAN DANCIULESCU (50000 de lei)

Intrebari

100 de lei

1. Ce produce asupra oceanelor atractia Lunii si a Soarelui?

a) cetacee b) mare
c) crustacee d) acnee

200 de lei

2. Cum se numeste incalcarea fidelitatii conjugale?

a) democratie b) triatlon
c) inflatie d) adulter

300 de lei

3. Ce lipseste expresiei “A alerga dupa … deodata”?

a) trei pinguini b) patru rate
c) doi iepuri d) cinci gaste

500 de lei

4. Ce a inventat Charles Goodyear?

a) cauciucul vulcanizat b) penicilina
c) nitroglicerina d) microscopul

1000 de lei

5. Intr-un triunghi dreptunghic suma patratelor catetelor e egala cu ipotenuaz la patrat este teorema lui:

a) Thales b) Pitagora
c) Confucius d) Aristotel

1500 de lei

6. Functia carui oragn este suplinita de catre aparatul de dializa?

a) inima b) ficat
c) rinichi d) plamani

3000 de lei

7. Cum se numeste arta chineza pentru armonizarea vietii si a spatiului de locuit?

a) Zen b) Akita
c) Haiku d) Feng Shui

5000 de lei

8. Care dintre apostolic era fratele de sange al Sfantului Petru?

a) Andrei b) Ioan
c) Marcu d) Matei

7500 de lei

9. In ce oras antic se afla Templu lui Artemis una dintre cele 7 minuni ale lumii antice?

a) Atena b) Delfi
c) Efes d) Sparta

15000 de lei

10. Cine a regiat “Kill Bill: vol. 1 si vol. 2, cu Uma Thrman si David Carradine?

a) Ang Lee b) Quentin Tarantino
c) Jonathan Demme d) fratii Coen

25000 de lei

11. Sub ce pseudonim a devenit celebru scriitorul Samuel Clemens?

a) Ernest Hemingway b) Mark Twain
c) Daniel Defoe d) George Orwell

50000 de lei

12. Care este tara cu cel mai mare numar de locuitori din Africa?

a) Egipt b) Africa de Sud
c) R.D. Congo d) Nigeria

100000 de lei

13. Ce actor celebru a fost sotul actritei Lauren Bacall?

a) Gary Cooper b) Clark Gable
c) Humphrey Bogart d) Henry Fonda


In ce an a primit actualul Dalai Lama Premiul Nobel pentru Pace?

a) 1985 b) 1989
c) 1993 d) 1994




FLORIN SAVU (15000 de lei)


Intrebari

100 de lei

1. Ce au descoperit oamenii de stiinta pe suprafata Lunii?

a) schelete antice b) lampa lui Aladin
c) cratere d) coji de seminte

200 de lei

2. Cine trece-n valea seaca, cu hangerul fara teaca?

a) Emil Boc b) Radu Mazare
c) Greuceanu d) Andrii Popa

300 de lei

3. Ce cuvant completeaza titlul celebrului film: “Pe aripile …”?

a) pasarilor b) vantului
c) visului d) iernii

500 de lei

4. Ce nume trimite cu gandul la un cumplit lagar de exterminare?

a) Treblinka b) Izmir
c) Fukushima d) Feroe

1000 de lei

5. Frunza carui copac se afla pe steagul Canadei?

a) prun b) baobab
c) castan d) artar

1500 de lei

6. Unde a domnit dinastia Mogulilor?

a) Romania b) Japonia
c) India d) Antarctica

3000 de lei

7. Cate titluri mondiale a castigat Romania la handbal masculin?

a) niciunul b) doua
c) patru d) sapte

5000 de lei

8. Ce dramatrug francez este autorul comediilor “Nunta lui Figaro” si “Barbierul din Sevilla”?

a) Moliere b) Beaumarchais
c) Corneille d) Labiche

7500 de lei

9. Capitala carui stat american este orasul Boston?

a) Connecticut b) Michigan
c) New Hampshire d) Massachusetts

15000 de lei

10. Ce tip de incheietoare a inventat elvetianul George de Mestral?

a) fermoarul b) Velcro (cu arici)
c) mosul si baba d) acul de siguranta

25000 de lei

11. Ce a gazduit initial cladirea sediului central al Bibliotecii Nationale a Romaniei?

a) Banca Nationala b) Palatul Postelor
c) Palatul Bursei d) Muzeul de Arta

Ce cuvant defineste cu siguranta opera pictorului Caspar David Friedrich?

a) romantism b) abstractionism
c) suprarealism d) postmodernism

50000 de lei

12. Dintre cele sase sotii, Henric al VIII-lea al Angliei si-a decapitat:

a) o sotie b) doua sotii
c) cinci sotii d) nicio sotie
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
sammy81



Joined: 20 Jan 2012
Posts: 188
Location: Susca,Caras-Severin

PostPosted: Wed Apr 04, 2012 11:16 pm    Post subject: Reply with quote

EDUARD STAN (5000 de lei) - a doua participare


Intrebari


300 de lei

3. Ce sunt cuvintele care au forma foarte asemanatoare, dar sensuri diferite?

a) antonime b) anonime
c) paronime d) sinonime

500 de lei

4. Ce termen foloseste psihanaliza pentru rivalitatea dintre tata si fiu?

a) complexul Astra b) complexul Cenusaresei
c) complexul Electrei d) complexul Oedip

1000 de lei

5. Ce este o canonada?

a) un tort aniversar b) o salva de artilerie
c) o fotografie d) un vas de pescuit

1500 de lei

6. Care era prenumele agentului special FBI Mulder din “Dosarele X”?

a) Fox b) Tiger
c) Wolf d) Lion

3000 de lei

7. Ce dramaturg roman este autorul presei “Prostii sub clar de luna”?

a) Marin Sorescu b) Teodor Mazilu
c) Eugen Ionescu d) Pavel Everac

5000 de lei

8. Cum era numit avionul de spionaj SR-71, produs de Lockheed-Martin?

a) Falcon b) Raptor
c) Blackbird d) Tomcat

7500 de lei

9. La ce instrument canta cu virtuozitate compozitorul Balas Havasi?

a) vioara b) violoncel
c) trompeta d) pian



GEORGEL APOSTOL (7500 de lei)


Intrebari

100 de lei

1. Mitologia populara te sfatuieste sa alungi strigoii cu:

a) paine si sare b) usturoi
c) un scaiete d) 3 trandafiri

200 de lei

2. Unde este Cimitirul Vesel, locul ude se gasesc cruci multicolore inscriptionate cu poezii satirice si epitafuri?

a) la Sulina b) la Sapanta
c) la Suceava d) la Haga

300 de lei

3. Cum se numeste atelierul unde se vopsesc materialele textile?

a) boiangerie b) simigerie
c) mercerize d) feronerie

500 de lei

4. Ce stat asiatic are capitala la Damasc?

a) Irak b) Siria
c) India d) Teheran

1000 de lei

5. Cine este regizorul filmului “Balanta”, cu Maia Morgenstern si Razvan VAsilescu in rolurile principale?

a) Mircea Veroiu b) Liviu Ciulei
c) Lucian Pintilie d) Stere Gulea

1500 de lei

6. Cine a fost rpesedinte al S.U.A. intre anii 1993-2001?

a) Bill Clinton b) Ronald Reagan
c) George H.W. Bush d) George W. Bush

3000 de lei

7. Ce mare oras a aparat Iancu de Hunedoara in ultima sa batalie?

a) Budapesta b) Sofia
c) Bucuresti d) Belgrad

5000 de lei

8. In ce tara s-a format trupa AC/DC?

a) Marea Britanie b) S.U.A.
c) Australia d) Germania

7500 de lei

9. Cum se numeste popular nufarul de langa Oradea, Nymphea lotus var. thermalis?

a) rodul pamantului b) dragaica
c) chiparosul de balta d) drete

15000 de lei

10. In ce an a avut loc prima editie a turneului de tenis de la Wimbledon?

a) 1852 b) 1877
c) 1869 d) 1902


LAURENTIU TIMOFTE (1000 de lei)


Intrebari

100 de lei

1. De ce ai nevoie pentru a putea urmari filmul 3D “Avatar” la cinematograf?


a) ceas fosforescent b) floricele
c) ochelari 3D d) o bere

200 de lei

2. In ce sport se foloseste acronimul ATP?

a) patinaj b) polo
c) tir d) tennis

300 de lei

3. Cum se numeste lichidul din interiorul unei nuci de cocos?

a) ceai de cocos b) bere de cocos
c) lapte de cocos d) cacao

400 de lei

4. Ce roman a scris Lev Nicolaevici Tolstoi?

a) “Fratii Karamazov” b) “Anna Karenina”
c) “Crima si pedeapsa” d) “Idiotul”

1000 de lei

5. Ce moneda a avut Protugalia inainte de aderarea la moneda EURO?

a) escudo b) dolar
c) peso d) franc

1500 de lei

6. Cine este considerat parintele impresionismului in pictura?

a) H. de Toulouse-Lautrec b) Edouard Manet
c) Edgar Degas d) Claude Monet

3000 de lei

7. In ce film de Fellini, Marcelo Mastroianni o are partenera pe frumoasa Anita Ekberg?

a) “La dolce vita” b) “La strada”
c) “Amacord” d) “Noptile Cabiriei”

5000 de lei

8. Trecatoarea Lainici din Carpatii Meridionali se afla pe valea:

a) Prahovei b) Oltului
c) Muresului d) Jiului




MARCIAN BOGACIU (1000 de lei)


Intrebari

100 de lei

1. Cum se continua expresia populara “A impaca si capra si …”?

a) varza b) soacra
c) nevasta d) amanta

200 de lei

2. Ce localitate este numita “Orasul Luminilor” ?

a) Gaesti b) Paris
c) Helsinki d) Petrosani

300 de lei

3. Ce animal apare pe emblema Organizatiei Mondiala a Sanatatii?

a) sarpe b) koala
c) mistret d) cangur

500 de lei

4. Cum este clima in Romania?

a) tropicala b) temperat-oceanica
c) subtropicala d) temperat-continentala

1000 de lei

5. Alaturi de ce trupa a debutat Diana Ross in anii 1960?

a) The Monkeys b) The Supremes
c) The Police d) The Beatles?

1500 de lei

6. Cine a interpretat in mai multe filme rolul inpectorului Clouseau?

a) Peter Sellers b) Peter Falk
c) Telly Savalas d) Bruce Willis

3000 de lei

7. Carei grupe ii apartine heliul?

a) halogeni b) factori X
c) gaze nobile d) metale

5000 de lei

8. Cine a fost primul rege al Israelului?

a) Saul b) Samuel
c) David d) Solomon
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
sammy81



Joined: 20 Jan 2012
Posts: 188
Location: Susca,Caras-Severin

PostPosted: Wed Apr 04, 2012 11:19 pm    Post subject: Reply with quote

DORIN GEORGESCU (25000 de lei) - a doua participare


Intrebari

100 de lei

1. Pe ce insula se afla palatal lui Cnossos, capodopera a culturii minoice?

a) Tahiti b) Bali
c) Creta d) Madagascar

200 de lei

2. Bagheera si Baloo erau prieteni cu:

a) Spider Man b) Batman
c) Indiana Jones d) Mowgli

300 de lei

3. Ce termen folosesc englezii pentru un adevarat spectacol?

a) show b) shop
c) snow d) shock

500 de lei

4. De la poalele carui munte isi are originea un vin numit Lacrima Christi?

a) Ceahlau b) Appalachi
c) Tatra d) Vezuviu

1000 de lei

5. Ce chitarist legendar a incetat din viata in 1970, la varsta de 27 de ani?

a) Brian Jones b) Paco de Lucia
c) Jimi Hendrix d) B.B. King

1500 de lei

6. Ce tara are ca moneda oficiala rand-ul?

a) Botswana b) Africa de Sud
c) Egipt d) Gabon

3000 de lei

7. Radu Tudoran, autorul romanului “Toate panzele sus”, era fratele lui:

a) Tudor Musatescu b) Mihail Sadoveanu
c) Geo Bogza d) Tudor Vianu


5000 de lei

8. Cand este sarbatorita iua Mondiala a Mediului?

a)7 ianuarie b) 29 aprilie
c) 1 mai d) 5 iunie

7500 de lei

9. Cine interpreteaza rolul principal in “Breakfast la Tiffani”, ecraznizare dupa romanul lui Truman Capote?

a) Audrey Hepburn b) Vivien Leigh
c) Natalie Wood d) Elizabeth Taylor

15000 de lei

10. Cine a cerut timbru pe barba de la curtenii care nu doreau sa-si rada podoabele faciale?

a) Ivan cel Groaznic b) Ying Huhai
c) Petru cel Mare d) Franz Josef

25000 de lei

11. Care este nationalitatea lui Sven Hassel, autorul romanelor de razboi “Gestapo” si “Monte Cassino”?

a) norvegiana c) germana
c) croata d) daneza

50000 de lei

12. Cine sau ce a dat numele sportului badminton?

a) un ofiter britanic b) un oras in Anglia
c) o batalie d) o pasare

Ce roman i-a adus postmortem lui John Kennedy Toole Premiul Pulitzer pentru literature de fictiune:

a) “Copilul furat” b) “Sarpele cu pene”
c) “Fanny si Zooey” d) “Conjuratia imbecililor”



STEFAN HARDA (5000 de lei)


Intrebari

100 de lei

1. Cuvantul VIP vine din engleaza si inseamna Very Important…

a) Portofel b) Piftea
c) Piti d) Person

200 de lei

2. Cum se numesc creatiile artistice de prost gust?

a) rococo b) cool
c) kitsch d) 4U

300 de lei

3. Ce muzician a fost numit Regele rock & roll?

a) James Brown b) Eminem
c) Ricky Dandel d) Elvis Presley

500 de lei

4. In ce directie a unui rau migreaza somonii pentru a-si depunde icrele?

a) in aval b) in amonte
c) spre vest d) nu migreaza

1000 de lei

5. Ce judet din Romania are cea mai mare suprafata?

a) Tulcea b) Ilfov
c) Timis d) Suceava

1500 de lei

6. Ce actor l-a interpretat pe Jim Morrison in filmul “The Doors”, regizat de Oliver Stone?

a) Nicolas Cage b) Mickey Rourke
c) Tom Cruise d) Valk Kilmer

3000 de lei

7. Ce a fost regale Ungariei Matei Corvin pentru Iancu de Hunedoara?

a) tata b) fiu
c) frate d) unchi

5000 de lei

8. Ce a fost Tin Lizzie?

a) un tren b) o bicicleta
c) un tren d) un vapor

7500 de lei

9. Ce scriitor este autorul romanului “Cartea milionarului”?

a) Stefan Banulescu b) Lucian Blaga
c) Andrei Plesu d) Radu Cosasu




DANUT SERBAN (5000 de lei)


Intrebari

100 de lei

1. Acronimul OPEC reprezinta Organizatia Tarilor Exportatoare de:

a) prune b) pere
c) pietre d) petrol

200 de lei

2. Cum se numeste in popor operatiunea de strangere a nucilor?

a) se intinereste nucul b) se altoieste nucul
c) se bate nucul d) se prajeste nucul

300 de lei

3. In ce razboi a fost trimis Nicolae Grigorescu in calitate de reporter-pictor de front?

a) de la Marasesti b) de Independenta
c) prusac d) rozelor

500 de lei

4. Ce trupa a lansat hit-ul “The show must go on”?

a) Metallica b) Pink Floyd
c) Queen d) Scorpions

1000 de lei

5. Cum se numeste programul de reconstructie a Europei initiat de SUA dupa Al II-lea Razboi Mondial?

a) Programul Apollo b) Programul Simula
c) Planul Schuman d) Planul Marshall

1500 de lei

6. Ce se intampla pe 31 martie 2012, in “Ora Pamantului” – “Earth Hour”?

a) se opreste apa b) se opreste gazul
c) se stinge lumina d) se canta

3000 de lei

7. Cum se completeaza titlul unui roman de Oscar Wilde, “Portretul …”?

a) doamnei Chatterley b) lui Dorian Gray
c) lui Bridget Jones d) la Rasarit de Eden

5000 de lei

8. Cine a devenit presedinte al S.U.A. in 1963, dupa asasinarea lui J.F. Kennedy?

a) John Adams b) Dwight Eisenhower
c) Richard Nixon d) Lyndon Johnson

7500 de lei

9. Care este cea mai Nordica parte a Marii Baltice, situate intre coasta de vest a FInlandei sic ea de est a Suediei?

a) Golful Finic b) Golful Botnic
c) Marea Kara d) Marea Laptev




MIHAI POPESCU (1000 de lei)


Intrebari

100 de lei

1. Corpurile ceresti formate din nucleu, coama si coada se numesc…


a) rachete b) stafete
c) crochete d) comete

200 de lei

2. Cum se numeste starea de indispozitie dupa betie?

a) recesiune b) mahmureala
c) metempsihoza d) fotosinteza

300 de lei

3. Ce actor a fost guvernatorul Californiei intre anii 2003-20120?

a) Val Kilmer b) Ronald Reagan
c) Arnold Schwarzenegger d) Matt Damon

500 de lei

5. Cum competati titlul unui roman de Sadoveanu, “Venea o moara o pe …”?

a) Olt b) Mures
c) Prut d) siret

1000 de lei

5. Horia Tecau a castigat proba de dublu mix a turneului de Grand Slam de la:

a) Melbourne b) Paris
c) New York d) Londra

1500 de lei

6. Cum se numeau in trecut marii latifundiri maghiari?

a) zapcii b) grofi
c) calauze d) iobagi
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
sammy81



Joined: 20 Jan 2012
Posts: 188
Location: Susca,Caras-Severin

PostPosted: Wed Apr 04, 2012 11:23 pm    Post subject: Reply with quote

LUCIAN ALEXE (1000 de lei) - Sezonul I


Intrebari

100 de lei

1. Cum se completeaza expresia populara “a da cu bata-n …”?

a) poarta b) soacra
c) balta d) nevasta

200 de lei

2. Ce pasare necajea somnul lui Nica a Petrii, personajul “Amintirilor din copilarie”?

a) cucuveaua b) papagalul Coco
c) rata leseasca d) pupaza

300 de lei

3. Cum se numeste un automobile decapotabil cu doua locuri?

a) SUV b) cabrio
c) sareta d) camila

500 de lei

4. Cum se numeau uriasii din mitologia greaca ce aveau un singur ochi, in frunte?

a) nimfe b) centauri
c) ciclopi d) inorogi

1000 de lei

5. Care este denumirea latineasca a dafinului?

a) Cocos nucifera b) Gallus gallus
c) Prunus avium d) Laurus nobilis

1500 de lei

6. Cine a regizat filmul “Padurea spanzuratilor”, ecranizare dupa romanul lui Liviu Rebreanu?

a) Liviu Ciulei b) Gheorghe Vitanidis
c) Lucian Pintilie d) Alexandru Tatos

3000 de lei

7. Cine a infiintat Facultatea de Medicina din Bucuresti, in anul 1869?

a) Alexandru Davila b) Carol Davila
c) Victor Babes d) Alexandru Obregia

5000 de lei

8. Cum o cheama pe iubita platonica pentru care a scris Dante?

a) Rebecca b) Laura
c) Euridice d) Beatrice

7500 de lei

9. Unde a castigat Lia Manoliu medalia olimpica de aur la aruncarea discului?

a) Tokyo b) Mexico
c) Munchen d) Roma



MIHNEA POPA (1000 de lei)


Intrebari

100 de lei

1. Giga Hagi, regale fotbalului romanesc a fost supranumit Maradona din:

a) Carpati b) Constanta
c) Dobrogea d) Ghencea

200 de lei

2. Cum se continua titlul unui film regizat de Dan Pita, “Pruncul, petrolul si ….”?

a) oltenii b) moldovenii
c) banatenii d) ardelenii

300 de lei

3. Ce are cu siguranta un barbat ce sufera de calvitie?

a) mustata d) burta
c) chelie d) platfus

500 de lei

4. Ce arbust din regiunea mediteraneana are frunze lucioase, folosite ca un gustos condiment?

a) leandru b) dafin
c) piper d) praz

1000 de lei

5. Ostreicultura este o ramura a acvaculturii care se ocupa cu cresterea:

a) delfinilor b) pelicanilor
c) scoicilor pentru perlelor d) stridiilor

1500 de lei

6. Care este capitala statului american Texas?

a) Austin b) Houston
c) Dallas d) San Antonio




PAUL ALEXANDRU (1000 de lei)


Intrebari

100 de lei

1. Ce descoperire intamplatoare a restabilit onoara mucegaiului?

a) paratraznetului b) bicicletei
c) trotinetei d) penicilinei

200 de lei

2. La ce se foloseste un harpon?

a) dezinsectia bucatariei b) remaiat
c) vanatoare de balene d) coafor

300 de lei

3. Ce abreviere de judet se gaseste pe numarul masinii unui locuitor al orasului Deva?

a) TM b) SB
c) AB d) HD

500 de lei

4. Alaturi de ce trupa a cantat Luminita Anghel la Eurovision 2005?

a) Proconsul b) Sistem
c) Taxi d) Holograf

1000 de lei

5. Ce scriitor a creat detectivii Miss Marple si HErcule Poirot?

a) Arthur Conan Doyle b) Rodica Ojog-Brasoveanu
c) Raymond Chandler d) Agatha Christie

1500 de lei

6. Cum s-a numit Cruciada din 1212?

a) copiilor b) baronilor
c) sclavilor d) celor 300



NICOLAE IONESCU (1000 de lei)



Intrebari

100 de lei

1. Care este unitatea monetara folosita in Japonia?

a) zen b) yen
c) ben d) den

200 de lei

2. Reprezentarea in pictura a unor obiecte asezate voluntar se numeste?

a) peisaj b) portret
c) natura moarta d) voyeurism

300 de lei

3. Ce fel de creatura este Bambi din filmul de desene animate cu acelasi nume?

a) pisica b) elefant
c) soricel d) caprioara

500 de lei

4. Care este ingredientul de baza in prepararea unei plachii?

a) albusul b) malaiul
c) pestele d) pruna

1000 de lei

5. In ce masiv muntos poti urca la 1904 altitudine pe Varful TOaca?

a) Hasmasul Mare b) Bucegi
c) Ciucas d) Ceahlau

1500 de lei

6. Cate litere din alfabetul latin au valoare numerica?

a) 6 b) 7
c) 9 d) 10



CIPRIAN MIRICA (1000 de lei)



Intrebari

100 de lei

1. Cum se numeste o familie de lupi?

a) gasca b) hoarda
c) haita d) card

200 de lei

2. Din costumul traditional al carui popor face parte fusta scruta si plisata numita kilt?

a) Indian b) scotian
c) german d) rus

300 de lei

3. Cum se mai numeste porumbul?

a) cucuruz b) leurda
c) barabula d) patlagica

500 de lei

4. Ce titan din mitologia greaca a fost pedepsit sa sustina bolta cereasca pe umeri?

a) Compas b) Tapet
c) Atlas d) Bufet

1000 de lei

5. Cine este autprul romanului “Shogun”?

a) James Clavell b) Yoshito Sengoku
c) Richard Chamberlain d) Toshiro Mifune

1500 de lei

6. Unde se afla sediul central al Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite?

a) la Washington b) la New York
c) la Paris d) la Haga

3000 de lei

7. In ce material se executa xilogravura?

a) metal b) piatra
c) os d) lemn


5000 de lei

8. Cu cine s-a casatorit Mia Farrow chiar daca era cu 5 ani mai tanara decat fiica sotului?

a) Woody Allen b) Frank Sinatra
c) Charlie Chaplin d) Dean Martin


CIPRIAN BADEA (1000 de lei)


Intrebari

100 de lei

1. Cum se numeste un monument inalt, de obicei dintr-un singur bloc de piatra, care se ingusteaza catre varf?

a) obsidian b) odalisca
c) obelisc d) odeon

200 de lei

2. Dupa ce se orienteaza navigatorii fara busola?

a) muschii copacilor b) umbre
c) ghicesc in cafea d) Steaua Polara

300 de lei

3. Despre cati negrii mititei pomeneste titlul unui roman de Agatha Christie?

a) 3 b) 7
c) 10 d) 1001

500 de lei

4. Ce cuvant completeaza titlul unui cunoscut film: “Kramer contra …” ?

a) Basescu b) crizei
c) termitelor d) Kramer

1000 de lei

5. Ce planta este atat de sensibila incat frunzele ei se repliaza la cea mai mica atingere?

a) crin b) mimoza
c) panseluta d) dalie

1500 de lei

6. Ce a fost Julio Iglesias inainte de a deveni cantaret?

a) pictor b) fizician
c) fotbalist d) cascador

3000 de lei

7. Cine este zeul razboiului in mitologia greaca?

a) Marte b) Proteu
c) Febos d) Ares

5000 de lei

8. Ce vitamina este cunoscuta sub numele de acid ascorbic?

a) A b) B6
c) C d) K

7500 de lei

9. Ce drama face parte alaturi de “Viforul” si “Luceafarul” din “trilogia Moldovei” de Barbu Stefanescu Delavrancea ?

a) “Vlaicu Voda” b) “Apus de soare”
c) “Oda la ciocoi” d) “Razvan si Vidra”

15000 de lei

10. In ce tara s-a nascut sculptorul Alberto Giacometti?

a) Italia b) Franta
c) SUA d) Elvetia



BOGDAN CRACIUN (1000 de lei)


Intrebari

100 de lei

1. Cand mergem cu cardul la un ATM obtinem:

a) medicamente gratuite b) unt si miere
c) bani d) sentimente sincere

200 de lei

2. Cum se numeste un impatimit al jocului de carti?

a) cartofor b) tuberculofor
c) sfeclofor d) verzofor

300 de lei

3. Peritonita este o complicatie grava a ….

a) cefaleei b) conjunctivitei
c) meningitei d) apendicitei

500 de lei

4. “Fratia inelului”, “Cele doua turnuri” si “Intoarcerea regelui” fac parte din seria de filme:

a) Stapanul inelelor b) Harry Potter
c) Avatar d) Saga Amurg

1000 de lei

5. Din ce statiune pleaca majoritatea traseelor turistice ce duc in MUntii Ciucas?

a) Lacul Rosu b) Paltinis
c) Baile Tusnad d) Cheia

1500 de lei

6. “Europolis” , romanul unui port cosmopolit, este opera scriitorului:

a) Jean Bart b) Alexandru Vlahuta
c) Calistrat Hogas d) Zaharia Stancu

3000 de lei

7. Ce se face in mod obisnuit cu un ebosoar?

a) se amesteca tocanita b) se modeleaza lutul
c) se mananca d) se bea



MIHAELA AHMED (7500 de lei)



Intrebari

100 de lei

1. Ce desert delicios e folosit cu succes si in industria cosmetica?

a) ciocolata b) ostropelul
c) papanasii d) rabdarile prajite

200 de lei

2. Cine face laptisor de matca?

a) musca b) albina
c) tantarul d) libelula

300 de lei

3. Ce forma geometrica apare in numele miscarii artistice impusa de Picasso, Braque si Leger?

a) sfera b) piramida
c) cub d) romb

500 de lei

4. Cum se numeste harta astrala a unei persoane?

a) cartograma b) astrograma
c) diagrama d) holograma

1000 de lei

5. Ce stiinta se ocupa cu studiul limbii, istoriei si culturii chineze?

a) sinologia b) sirologia
c) sitiologia d) sinestalgia

1500 de lei

6. Ce meserie avea Ally McBeal, personajul principal din serialul cu acelasi nume?

a) compozitoare b) bucatareasa
c) jurnalist d) avocat

3000 de lei

7. Ce este dranita?

a) o desaga b) o haina
c) o scandura d) o bautura

5000 de lei

8. Cum se numeste planta fara flori si fara seminte, care poarta spori pe partea inferioara a frunzelor?

a) feriga b) alga
c) ciuperca d) muschi de padure

7500 de lei

9. Ce oras a fost mentionat in documentele medievale sub numele de Castrum Sex?

a) Sibiu b) Piatra Neamt
c) Brasov d) Sighisoara

15000 de lei

10. Ce scriitor francez este autorul romanului “Ciubul de vipere”?

a) Francois Mauriac b) Andre Maurois
c) Andre Breton d) Jean Anoulih
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
Mira_Caldararu



Joined: 14 Aug 2013
Posts: 1

PostPosted: Wed Aug 14, 2013 8:53 am    Post subject: Re: Detalii Reply with quote

Octav Caldararu este fiul meu si noi am inregistrat emisiunea respectiva dar am avut o problema si am pierdut inregistrarea. Exista vreun mod in care ne puteti ajuta: inregistrarea pe youtube sau fisier, data cand s-a inregistrat sau in care s-a dat, numarul episodului, orice care sa pot sa detin din nou inreistrarea.
Va multumesc
Back to top
View user's profile Send private message
vasilem
Site Admin


Joined: 20 Jan 2012
Posts: 445
Location: Sibiu

PostPosted: Wed Aug 14, 2013 8:51 pm    Post subject: Re: Detalii Reply with quote

Mira_Caldararu wrote:
Octav Caldararu este fiul meu si noi am inregistrat emisiunea respectiva dar am avut o problema si am pierdut inregistrarea. Exista vreun mod in care ne puteti ajuta: inregistrarea pe youtube sau fisier, data cand s-a inregistrat sau in care s-a dat, numarul episodului, orice care sa pot sa detin din nou inreistrarea.
Va multumesc



Buna seara.
Pentru a obține înregistrarea emisiunii cred că vă poate ajuta Dl. Nicolae Vasiliu, fost concurent al VSFM.
O să vă trimit adresa de mail a dânsului în mesaj privat, contactați-l deoarece pe acest forum nu prea mai este multă lume prezentă, în lipsa subiectului care ne interesează pe toți.

Vă felicit pentru fiul dvs., mi-aduc aminte cu plăcere că a fost singurul care a răspuns corect la testul fulger și nu au putut să-l oprească decât cu acea întrebare cretină despre nu știu ce drum european.
Sper să mai avem ocazia să-l vedem și la alte concursuri (nu încetez să sper că vor reveni pe la televiziunile noastre suprapopulate cu imbecili).
_________________
"Omul se naşte liber, dar pretutindeni se găseşte în lanţuri".
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Yahoo Messenger
vasilem
Site Admin


Joined: 20 Jan 2012
Posts: 445
Location: Sibiu

PostPosted: Wed Aug 14, 2013 9:01 pm    Post subject: Re: Detalii Reply with quote

vasilem wrote:
Mira_Caldararu wrote:
Octav Caldararu este fiul meu si noi am inregistrat emisiunea respectiva dar am avut o problema si am pierdut inregistrarea. Exista vreun mod in care ne puteti ajuta: inregistrarea pe youtube sau fisier, data cand s-a inregistrat sau in care s-a dat, numarul episodului, orice care sa pot sa detin din nou inreistrarea.
Va multumesc



Buna seara.
Pentru a obține înregistrarea emisiunii cred că vă poate ajuta Dl. Nicolae Vasiliu, fost concurent al VSFM.
O să vă trimit adresa de mail a dânsului în mesaj privat, contactați-l deoarece pe acest forum nu prea mai este multă lume prezentă, în lipsa subiectului care ne interesează.

Vă felicit pentru fiul dvs., mi-aduc aminte cu plăcere că a fost singurul care a răspuns corect la testul fulger și nu au putut să-l oprească decât cu acea întrebare cretină despre nu știu ce drum european.
Sper să mai avem ocazia să-l vedem și la alte concursuri (nu încetez să sper că vor reveni pe la televiziunile noastre suprapopulate cu imbecili).


V-aș ruga să confirmați dacă ați primit mesajul privat, nu sunt 100% sigur că s-a expediat.
Vă mulțumesc.
_________________
"Omul se naşte liber, dar pretutindeni se găseşte în lanţuri".
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Yahoo Messenger
vasilem
Site Admin


Joined: 20 Jan 2012
Posts: 445
Location: Sibiu

PostPosted: Thu Sep 12, 2013 6:24 pm    Post subject: Vsfm2011 Reply with quote

V-am trimis informația solicitată, vă rog doar să confirmați dacă ați primit mesajul privat.
_________________
"Omul se naşte liber, dar pretutindeni se găseşte în lanţuri".
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Yahoo Messenger
myke58



Joined: 21 Jan 2012
Posts: 139
Location: mioveni arges

PostPosted: Wed Oct 02, 2013 7:28 am    Post subject: Reply with quote

In firavul peisaj al emisiunilor de cultura generala a mai aparut ceva pe Prima tv = Fii pe faza.O urmariti ?
Back to top
View user's profile Send private message
myke58



Joined: 21 Jan 2012
Posts: 139
Location: mioveni arges

PostPosted: Wed Oct 02, 2013 7:29 am    Post subject: Reply with quote

In firavul peisaj al emisiunilor de cultura generala a mai aparut ceva pe Prima tv = Fii pe faza.O urmariti ?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Forum neoficial al fanilor emisiunii "Vrei sa fii milionar?" Forum Index -> Vrei să fii milionar? All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group